ГоловнаТехноБританський інженер спроектував лазер із ШІ для знищення тарганів

Британський інженер спроектував лазер із ШІ для знищення тарганів

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Британський інженер Ільдар Рахматулін розробив лазерну систему для боротьби з тарганами, в основу роботи якої покладено ШІ-технології. Чоловік є співробітником Університету Херіот-Ватт. Опис системи він опублікував у виданні Oriental Insects.

Подробиці

Представлений британським інженером пристрій упізнає тарганів за допомогою двох камер. Як тільки ціль виявлено, відразу наводиться лазерний промінь. Якщо встановити невелику потужність останнього, то система тільки відлякуватиме комах. У міру збільшення потужності лазера вона почне їх знищувати.

Варто зазначити, що представлена ​​Рахматуліном система є другою за рахунком. Перший пристрій працював на основі мікрокомп’ютера Rasperry Pi. У новинці інженер використав плату Jetson Nano. Вона уможливила застосування в установці технології глибокого навчання. Внаслідок цього точність ідентифікації тарганів підвищилася.

За словами співробітника університету, спроектований ним пристрій можна використовувати проти інших комах на кшталт комарів та мух. Будь-який бажаючий може зібрати її вдома. Інструкцію по збірці інженер виклав на GitHub. Вартість компонентів, необхідних для створення лазерної системи для знищення насекомих, становить 250 USD.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Головні новини: