ГоловнаВійськові технологіїУ дронах Shahed-131 використовуються американські процесори

У дронах Shahed-131 використовуються американські процесори

У блоці управління іранського безпілотника Shahed-131 виявлено п’ять друкованих плат, виготовлених на замовлення. У них використовуються процесори TMS320 F28335 виробництва Texas Instruments. За словами експертів, йдеться про високоінтегрований і продуктивний набір мікросхем, який використовуються в тандемі з вимогливими програмами управління.

Подробиці

У блоці управління двигуном міститься ще одна плата з чіпом Texas Instruments. Він відповідає за контроль над усіма характеристиками силового агрегату під час польоту. Загалом усе маркування на електронних компонентах дрона англійською мовою.

Shahed-131Дрон Shahed-131 є попередником моделі Shahed-136. За даними Defense Express, в обох дронах використовуються уніфіковані електронні компоненти. Усі вони мають цивільне призначення, зокрема GPS-приймач. Будь-які системи наведення в безпілотнику відсутні. Таким чином, його можна використовувати тільки для атаки статичних об’єктів. У цивільну систему GPS-наведення додано пристрій, що перешкоджає глушінню сигналів GPS засобами РЕБ.

Shahed-131Для перехоплення іранських дронів ЗСУ використовують зенітні комплекси. Таким чином, їм доводиться витрачати ракети, призначені для перехоплення повітряних суден і крилатих ракет. Оптимальним варіантом міг би стати AN/TWQ-1 Avenger. Цей американський комплекс монтується на автомобілі HMMWV. Він являє собою 8-зарядний самохідний Stinger. Комплекс можна використовувати для відбиття масованих атак дронів.

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Схожі новини:

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Популярно