ГоловнаВійськові технологіїУкраїнський БПЛА Punisher визнаний найдешевшим ударним дроном у світі

Український БПЛА Punisher визнаний найдешевшим ударним дроном у світі

У 2016 році група українських ветеранів спроектувала безпілотник Punisher. Через шість років Силам спеціальних операцій було офіційно рекомендовано бойове застосування цього дрону. Його можна використовувати як для завдання високоточних ударів, так і для збору розвідданих.

Подробиці

Вага літального апарату з повним боєкомплектом складає 7,5 кг. Він може віддалятися від оператора на 45 км. Таким чином, Punisher можна застосовувати у тилу супротивника. На підготовку дрона до запуску йде близько семи хвилин. Перезарядити його можна за 3 хвилини. Термін навчання управління Punisher становить один місяць.

Punisher є найдешевшим ударним БПЛА на планеті. Вартість безпілотника з комплектом керування складає 50 000 USD. Для порівняння: американський одноразовий безпілотник-вбивця порівнянної вогневої потужності коштує 65 000 USD.

Збирання коштів на купівлю безпілотників для української армії здійснюється волонтерами з Frontline Care. Після внесення донату можна передати «вітальне послання» окупантам. Воно буде нанесене на снаряд дрону. Волонтерам уже вдалося зібрати близько 2 млн. грн. За ці гроші можна придбати одного безпілотника.

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Схожі новини:

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Популярно