ГоловнаВійськові технологіїLockheed Martin вирішила посунути РФ та КНР сфері гіперзвукових технологій

Lockheed Martin вирішила посунути РФ та КНР сфері гіперзвукових технологій

Минулого вівторка ВПС США провели в Каліфорнії випробування гіперзвукової ракети AGM-183A ARRW, спроектованої інженерами Lockheed Martin. Про це повідомило агентство Reuters.

Подробиці

Його джерела стверджують, що останнім часом інтенсивність випробувань гіперзвукових ракет у США помітно зросла. Це пов’язано зі стурбованістю Білого дому з приводу того, що РФ та КНР вдалося досягти значних успіхів у сфері розробки гіперзвукової зброї.

Стратегический бомбардировщик B-52H

Ракета AGM-183A відноситься до класу зброї швидкого реагування (ARRW). Для її запуску над узбережжям Каліфорнії використовувався стратегічний бомбардувальник B-52H. За словами бригадного генерала ВПС США Хіта Коллінза, у вівторок відбулися другі випробування ракети. Під час попередніх випробувань від літака B-52H вона не відокремлювалася.

Коллінз наголосив, що у вівторок стратегічний бомбардувальник здійснив пуск гіперзвукової ракети. Під час польоту у верхніх шарах атмосфери AGM-183A розвинула швидкість 6200 км/год. Таким чином, нова ракета від Lockheed Martin здатна переміщатися у просторі вп’ятеро швидше за звук.

Стратегический бомбардировщик B-52H

За словами військових експертів, успішні випробування говорять про те, що американцям вдалося досягти суттєвого прогресу щодо розробки гіперзвукової зброї. На тлі невдалих випробувань інших зразків гіперзвукового озброєння в Білому домі зростала занепокоєння відставанням США від РФ і КНР у гонці озброєнь. Випробування виробу від Lockheed Martin показали, що сучасні ракетні технології США знаходяться на прийнятному рівні розвитку.

До речі, власні програми розробки гіперзвукової зброї є і в інших американських оборонних гігантів на кшталт Raytheon Technologies та Northrop Grumman. В умовах нової гонки озброєнь у сфері гіперзвуку, що розгорнулася між США, РФ та КНР, вони дозволяють їм залучати інвесторів.

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Схожі новини:

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Популярно