ГоловнаТехноСША та Ізраїль домовилися про партнерство у сфері технологій

США та Ізраїль домовилися про партнерство у сфері технологій

Напередодні Вашингтон уклав угоду про стратегічне партнерство у сфері інноваційних технологій із Тель-Авівом. Делегати від обох країн проведуть зустріч з цього питання протягом найближчих місяців. Про це пише The Times of Israel.

Подробиці

Джо Байден, що прибув до Ізраїлю, та керівник ізраїльського уряду Яїр Лапід зробили у зв’язку з цим спільну заяву. З неї випливає, що стратегічна співпраця двох країн у сфері високих технологій курируватиметься радниками з нацбезпеки.

У рамках укладеної угоди США та Ізраїль мають намір реалізувати спільні проекти у сфері квантових обчислень, ШІ-технологій, підвищення готовності людства до епідемій та боротьби з кліматичними змінами. Сторони взяли на себе зобов’язання щодо зміцнення взаємних інноваційних систем, захисту критично важливих технологій та поглиблення двосторонньої взаємодії.

Нагадаємо, що вчора Байден вирушив до першого на президентській посаді близькосхідного турне. Одним із пунктів порядку є досягнення домовленостей із близькосхідними державами про постачання української армії радянських озброєнь.

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Схожі новини:

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Популярно