ГоловнаТехноБезпілотники ЗСУ втратили ефективність через російські ППО та РЕБ

Безпілотники ЗСУ втратили ефективність через російські ППО та РЕБ

На початку російського вторгнення безпілотна авіація застосовувалася українською армією досить широко. Дрони Bayraktar TB2 успішно «цвяхували» по наземним цілям, палили ворожі колони та постачали українським артилеристам розвідувальні данні.

Подробиці

За чотири місяці війни ворог врахував свої помилки. Російські війська навчилися збивати українські ударні безпілотники. У результаті, порівняно з початком повномасштабного конфлікту, вони втратили свою ефективність. Це пояснюється тим, що у східній частині України противник розгорнув ешелоновану ППО. На жаль, російська армія ніколи не відчувала дефіциту коштів ППО та РЕБ. Гроші в Росії також рахувати не прийнято. За українським промисловим дроном за 5 000 USD ворожі зенітники не замислюючись випускають ракету із ЗРК «Бук», яка обходиться російським платникам у 200 000 USD.

На даний момент дрони Bayraktar TB2 на Донбасі практично не використовуються. На озброєнні ЗС РФ складаються комплекси С-300, С-400, «Красуха-С4», «Тор», «Бук» тощо. Система ППО розгорталася ЗС РФ дуже повільно, що забезпечувало певний час українським дронам перевагу у небі. На даний момент ситуація на фронті зовсім не та, що була на початку війни. У зв’язку з цим українській армії тепер потрібна бойова авіація, а не ударні БПЛА.

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Схожі новини:

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Популярно