ГоловнаТехноНаступник Bayraktar TB2 успішно випробував високоточну ракету LGK-82

Наступник Bayraktar TB2 успішно випробував високоточну ракету LGK-82

Цього тижня у Туреччині відбулися випробування нової ракети від компанії Aselsan. Йдеться про виріб LGK-82, який може похвалитися наявністю лазерної системи наведення. Інноваційний боєприпас був випробуваний у тандемі з ударним дроном Bayraktar ACINCI, що є наступником БПЛА Bayraktar TB2, який використовується в Україні. Інформація про це була опублікована на офіційному Twitter-акаунті Baykar Technologies.

Подробиці

У повідомленні наголошується, що пуск ракети було здійснено безпілотником з висоти 10 кілометрів. Для підсвічування наземної мети використовувався лазер. Варто зазначити, що в авіації крилаті ракети з високотехнологічними системами наведення використовуються досить давно. При цьому з БЛПА вони ніколи не застосовувалися.

Дрон Акінджі має розмах крил 20,6 метра. Довжина його фюзеляжу становить 13,5 метрів. Злітна маса літального апарату дорівнює 45 тонни. Він може брати на борт корисне навантаження вагою 1,35 тонн.

Безпілотник комплектується з радаром із фазованою антеною AESA, оптичними камерами, тепловізором, системою наведення виробництва Aelsan, а також різними сенсорами. Силова установка в ACINCI використовується АІ-450Т українського виробництва.

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Схожі новини:

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Популярно