ГоловнаВійськові технологіїВогонь ракетних систем HIMARS коригуватиметься за допомогою українських дронів

Вогонь ракетних систем HIMARS коригуватиметься за допомогою українських дронів

Фонд «Повернися живим» повідомив про реалізацію найдорожчого проекту в історії. Йдеться про закупівлю для потреб ЗСУ 20 розвідувальних дронів PD-2, а також 10 станцій управління. Вартість обладнання, яке буде поставлено українською компанією UkrSpecSystems, становить 300 млн грн.

Подробиці

У русі безпілотник PD-2 наводиться за допомогою ДВЗ. У повітрі український розвідувальний дрон може перебувати протягом 12 годин. Дальність польоту PD-2 становить 200 км. Аеродром для зльоту йому не потрібний.

Украинский дрон PD-2

Безпілотники PD-2 комплектуються українською тепловізійною відеокамерою з п’ятикратним оптичним зумом. Денна камера здатна збільшувати зображення у 30 разів. Вона забезпечує дрону «зоркість» на відстані понад п’ять кілометрів.

ЗСУ використовуватимуть представлені фондом «Повернися живим» дрони для коригування стратегічно важливих ударів, які здійснюються за допомогою ВТРК «Точка-У» та американських ракетних систем HIMARS. Останні у кількості чотирьох одиниць було поставлено Пентагоном в Україну цього тижня. Повідомлення про це у Twitter було опубліковано головою оборонного відомства О. Резніком.

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Схожі новини:

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Популярно