ГоловнаТехноСтало відомо, навіщо українській армії ізраїльські дрони-камікадзе Harop

Стало відомо, навіщо українській армії ізраїльські дрони-камікадзе Harop

Ізраїльські сили оборони використовують безпілотники у бойових діях з 1973 року. Не останню роль у успішних атаках ЦАХАЛ під час війни Судного дня зіграли американські безпілотники Chukar та Firebee. Після завершення війни влада Ізраїлю вирішила налагодити виробництво власних БПЛА.

Подробиці

На початку 90-х років ізраїльські конструктори представили дрон-камікадзе Harpy, який був попередником потужнішого апарату Harop. Дрон «Гарпія» ніс на своєму борту уламково-фугасну боєголовку. Наприкінці 90-х років світ побачив більший літальний апарат Harop, який можна використовувати не тільки для атаки ворожих цілей, але й для збору електрооптичних та електронних розвідувальних даних.

Ізраїльський дрон-камікадзе Harop

Drone Harop збираються на виробничих потужностях Israel Aerospace Industries. Їх можна запрограмувати таким чином, щоб вони барражували у повітрі над місцем передбачуваної атаки. Після вказівки цілей атаки на планшеті безпілотники одночасно зриваються у круте піке.

Технічні характеристики:

  • Розмах крил: 3 метри.
  • Вага: 135 кг.
  • Гранична швидкість польоту: 185 км/год.
  • Радіус дії: 1000 км.
  • Довжина фюзеляжу: 2,5 метри.
  • Заявлена ​​автономність: 6 годин.

Дрони Harop постачаються компанією IAI на експорт. Вважається, що в умовах реальних бойових дій вони були вперше застосовані збройними силами Азербайджану в 2020 під час карабахського конфлікту разом з ударними безпілотниками Bayraktar TB2. Як відомо, війну за Карабах офіційний Баку виграв.

Ізраїльський дрон-камікадзе Harop

Українська армія також використовує ударні безпілотники Bayraktar TB2. Причому досить вдало. Що стосується барражуючих боєприпасів, то на озброєнні ЗСУ складаються такі моделі, як Switchblade, Phoenix Ghost та Warmate. Всі вони призначені для ураження особового складу та легкоброньованої техніки, у той час як 135-кілограмовий дрон Harop можна використовувати для вирішення складніших оперативних завдань. Таким чином, ізраїльський БПЛА міг би стати гарною підмогою для ЗСУ у військовому протистоянні з армією агресора. Тим більше, що він поставляється компанією-виробником на експорт.

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Схожі новини:

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Популярно