ГоловнаВійськові технологіїЗСУ отримали від Kalush Orchestra безпілотний комплекс PD-2

ЗСУ отримали від Kalush Orchestra безпілотний комплекс PD-2

Виручені від продажу кубка Eurovision-2022 та рожевої панами кошти були надіслані музичним колективом Kalush Orchestra на закупку комплексу PD-2. Кубок вдалося продати на благодійних аукціонних торгах за 900 000 USD. Рожева панама пішла з молотка за 11 млн. грн. Про це стало відомо від волонтера та телеведучого С. Притули.

Подробиці

Куплений українськими музикантами безпілотний комплекс складається з центру управління та кількох розвідувальних дронів. БПЛА PD-2 є на 100% українською розробкою. Він входить до найбільших розвідувальних безпілотників вітчизняного виробництва. Дрон здатний брати на борт 19 кг корисного навантаження. Цього достатньо для встановлення гідростабілізованої платформи USG-400 та оптичної станції з тепловізійними камерами.

Український безпілотник PD-2

Станція використовується військовими для виявлення наземних цілей. Дрон передає координати в пункт управління, після чого за цілями наносяться артилерійські удари. У повітрі український безпілотник може бути до 10 годин. Заявлена ​​крейсерська швидкість становить 100 км/год. БПЛА здатний підніматися на висоту до 47 км. Радіус дії безпілотника сягає 200 км.

Український безпілотник PD-2

Особливості безпілотника

PD-2 має модульну конструкцію. Завдяки цьому бійці української армії можуть трансформувати безпілотник у польових умовах. Наприклад, його можна перевести у режим VTOL. Це дозволить дрону злітати вертикально. Крім того, на крилах безпілотника можна змонтувати контейнери з малорозмірними боєприпасами масою до 8 кг. В результаті PD-2 перетвориться на ударний дрон.

Технічні характеристики:

  • Злітна маса: 55 кг.
  • Розмах крил: 5 м.
  • Вантажопідйомність у звичайному режимі: 19 кг.
  • Вантажопідйомність у режимі VTOL: 11 кг.
  • гранична швидкість руху: 140 км/год.
  • Радіус дії: 200 км.

Наземна станція дозволяє одночасно координувати роботу кількох розвідувальних безпілотників. Дрони, що знаходяться в повітрі, можуть передавати розвіддані відразу декільком станціям. Таким чином, комплекс PD-2 у застосуванні досить гнучкий. До складу подарованого ЗСУ музикантами безпілотного комплексу входять три дрони та одна наземна станція управління.

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Схожі новини:

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Популярно