Субота, 18 Травня, 2024
ГоловнаТехноНазвана дата появи в "Дія" шкільних атестатів

Названа дата появи в “Дія” шкільних атестатів

Цього року жоден із випускників не залишиться без атестату про вищу освіту. В 2023 році документ з’явиться на порталі держпослуг. Відповідну обіцянку озвучив голова освітнього комітету Верховної Ради Сергій Бабак.

Подробиці

Функціонер заявив про закріплення дітей, що виїхали з місць постійного проживання, за колишніми навчальними закладами. Кожен такий школяр може здобувати освіту у віддаленому форматі у будь-якій дистанційній школі. Представники останньої подбають про те, щоб випускникам було видано свідоцтва про освіту державного зразка.

– Із цим проблем виникнути не повинно, – запевняє народний обранець.

Формування ж цифрових атестатів стане можливим вже наступного року. Влада намагалася інтегрувати е-сертифікат у “Дію” цього року, однак цей похвальний намір не вдалося реалізувати через неготовність нормативної бази. На усунення всіх перепон, як запевняє Бабак, знадобиться рік.

Раніше спікери Міносвіти заявили про можливість складання мультипредметного тесту-2022, зокрема, за межами України. Фізична присутність при цьому є обов’язковою. Екзаменованим необхідно до 07.06.2022 вказати місце свого нинішнього перебування та підтвердити участь у тестуванні.

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Схожі новини

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Популярне