ГоловнаТехноЗміна політичних переваг обійшлася Ілону Маску в $12 млрд

Зміна політичних переваг обійшлася Ілону Маску в $12 млрд

Цього тижня мільярдер І. ​​Маск опублікував у Twitter кілька провокаційних постів, які коштували йому 12 млрд. USD. Він встиг розкритикувати ESG, повідомити про наміри купити Twitter за нижчою ціною через величезну кількість ботів, а також заявити про зміну політичних уподобань. На тлі цих публікацій капіталізація Tesla просіла до найнижчого рівня у 2022 році.

Подробиці

З моменту подачі в SEC документів про поглинання Twitter бізнесмен став біднішим на 49 млрд USD. Це сталося частково через просідання ринку загалом. Іншою причиною скорочення статків мільярдера стали побоювання інвесторів Tesla з приводу джерела фінансування угоди з купівлі сервісу мікроблогів.

На цьому тижні Tesla виключили з S&P; 500 ESG. До цього біржового індексу включаються найдорожчі компанії, що приділяють увагу охороні ОПС, соціальній сфері та управлінню (ESG). Виняток автомобілебудівної компанії з індексу Маск назвав «надуванням».

Ще в одному твіті Маск зізнався, що раніше він голосував за членів Демпартії. За словами Маска, він вважав Демпартію політичною силою добра. Насправді вона виявилася партією ненависті. У зв’язку із цим на наступних виборах Маск вирішив голосувати за республіканців.

За даними Bloomberg, засновник Tesla має статки в 209,9 млрд USD. У 2022 році він втратив 60,4 млрд. USD. Лідером з фінансових втрат став засновник Binance Ч. Чжао. З початку року він став біднішим на 81 млрд USD. Третє місце зайняв засновник Amazon Д. Безос, втрати якого цього року склали 62 млрд. USD.

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Схожі новини:

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Популярно