ГоловнаТехноНазвано способи "прискорення" інтернету на Android-пристроях

Названо способи “прискорення” інтернету на Android-пристроях

Досить часто власники Android-пристроїв стикаються із уповільненням швидкості передачі даних. В результаті в ході веб-серфінгу час завантаження сторінок збільшується, самі сайти починають підгальмовувати. Це може бути з кількох причин.

Подробиці

Швидкість інтернет-з’єднання може знизитися через проблеми в мережі мобільного оператора, одночасного споживання трафіку кількома аплетами, слабкого сигналу та великої кількості підключених до найближчої вежі мобільних пристроїв.

Примусове підключення 4G

У нових телефонах функція підключення до мереж LTE активована за замовчуванням. У старих моделях смартфонів її потрібно активувати вручну. Зробити це можна в установках SIM-картки.

Видалення непотрібних програм

Багато мобільних програм використовують інтернет-підключення у фоновому режимі. Інтернет-трафік споживається ними потай. Користувач може навіть не здогадуватися про це. Крім додатків, трафік може бути використаний віджетами. Для прискорення інтернету слід позбутися непотрібних програм та віджетів.

Покращення роботи браузера

Найпопулярнішими веб-браузерами по праву вважаються Chrome та Opera. Обидва браузери можуть стискати сторінки, що завантажуються. При активації цієї функції швидкість завантаження даних зросте.

Очищення кешу аплетів

Робота мобільних програм може уповільнюватися через велику кількість «сміттєвих» файлів. Для виправлення ситуації достатньо очистити кеш. Зробити це можна в налаштуваннях смартфона (пункт “Додатки”).

Використання lite-версій програм

Спочатку lite-версії додатків створювалися для країн з недостатнім проникненням інтернету на кшталт Індії. Згодом вони стали мати попит і в розвинених державах. До найпоширеніших lite-програм можна віднести Google Maps, YouTube, Facebook та ін. Вони витрачають вдвічі менше інтернет-трафіку.

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Схожі новини:

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Популярно