ГоловнаТехноУкраїнські майнери біткоінів вкрали електроенергії на більш ніж 100 000 доларів

Українські майнери біткоінів вкрали електроенергії на більш ніж 100 000 доларів

СБУ вдалося припинити крадіжки електроенергії любителями майнінга. Сума завданих ними збитків перевищує 3 млн грн. «Вирощування» біткоінів проводилося поблизу другого за величиною міста Чернігівської області, випливає зі звіту силовиків.

Подробиці

Майнери змогли отримати доступ до трансформаторної підстанції поблизу Ніжина шляхом укладення договору оренди декількох порожніх приміщень. Для приховування крадіжки електроенергії персонажі використовували спеціальне обладнання для заниження показань лічильників. Кількість умільців, які працювали на об’єкті – понад 150-та.

Підстанція, яка сподобалася «цифровим агрономам», постачає електрику для життєво важливої інфраструктури Ніжина – станції швидкої допомоги, водоконал тощо. Перебоїв для споживачів зафіксовано не було, проте нештатна ситуація могла виникнути в будь-який момент, відзначається в заяві територіального підрозділу СБУ.

Украинские майнеры биткоинов украли электроэнергии на более чем 100 000 долларов

Знайдене на об’єкті обладнання для «вирощування» біткоінів конфісковано, так само як і вся виявлена на підстанції допоміжна техніка. Слідство триває.

Нагадаємо, що влада України намірилися обкласти поборами співвітчизників, які заробляють на інвестиціях в цифрові активи .З подробицями відповідної ініціативи можна ознайомитися тут.

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Актуально:

У нових «розумних» годинниках Samsung з’явиться функція моніторингу цукру в крові

"Самсунг" подумує про включення опції виміру цукру в крові в майбутню серію Galaxy Watch 7. Відповідні чутки стали надбанням громадськості після зустрічі старшого віце-президента...

Офіційно сертифіковано бюджетний смартфон POCO M6 4G

Численні сертифікації підтверджують, що в найближчому майбутньому Xiaomi Group випустить POCO M6 у варіанті 4G для глобального ринку. Подробиці Згадки про підготовку цієї моделі містяться в...

Декілька смартфонів Xiaomi залишилися без підтримки виробника та можливості отримання HyperOS

Компанія "Сяомі" знову зіткнулася з негативними відгуками у зв'язку з оновленням фірмового порталу прозорості End-of-Life. Кілька моделей її смартфонів відтепер позбавлені офіційної підтримки і...