ГоловнаВійськові технологіїЗСУ почали застосовувати швидкі та "невразливі" безпілотники "Шкіпер"

ЗСУ почали застосовувати швидкі та “невразливі” безпілотники “Шкіпер”

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Фахівці київської компанії SpecAero спроектували для ЗСУ дрон “Шкіпер”. До його сильних сторін належать простота експлуатації та наявність захисту від засобів РЕБ.

Подробиці

До складу безпілотного комплексу входить наземна станція і два монокрильні безпілотники. Хвостове оперення у них відсутнє. Дрони характеризуються високою витривалістю. Вони здатні планувати в повітрі. Якщо зв’язок з оператором раптово перерветься, то “Шкіпер” автоматично повернеться на базу.

ЗСУ почали застосовувати швидкі та "невразливі" безпілотники "Шкіпер"

Дальність польоту БПЛА може досягати 80 км. Керувати дроном із землі за допомогою наземної станції можна на дистанції до 40 км. Заявлена автономність роботи безпілотника дорівнює двом годинам. Він успішно пройшов випробування на витривалість

ЗСУ почали застосовувати швидкі та "невразливі" безпілотники "Шкіпер"

Юрій Домбровський, який заснував компанію SpecAero, порівняв “Шкіпер” із бюджетним автомобілем. Його можна використовувати для вирішення широкого спектра завдань. У разі отримання пошкоджень дрон досить легко відновити. Фахівці SpecAero вже встигли зібрати 10 безпілотних комплексів. Шість із них компанія передала на передову. Зворотній зв’язок від військових виявився позитивним.

Головні новини: