ГоловнаВійськові технологіїНазвано основні переваги Leopard 1A5 над танками часів СРСР

Названо основні переваги Leopard 1A5 над танками часів СРСР

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Незважаючи на свій поважний вік, танк Leopard 1A5 може похвалитися наявністю відмінної оптики, як у Leopard 2. Крім цього, він має високу маневреність. Слабким місцем німецької машини є бронювання. Про переваги та недоліки Leopard 1A5 у соцмережі X розповів аналітик 2S7 Pion.

Подробиці

За його словами, у Leopard 1A5 є кілька переваг над радянськими машинами на кшталт Т-64 і Т-72. Насамперед мається на увазі система управління вогнем. У німецькому танку встановлено EMES-18. Таку ж систему в більш сучасній версії можна виявити в танках Strv 122 і Leopard 2A6. Таким чином, за ефективністю виявлення і ураження цілей Leopard 1A5 не поступається другому поколінню Leo.

Названо основні переваги Leopard 1A5 над танками часів СРСР
Оптика EMES 18 у Leopard 1A5

Більша частина використовуваних противником танків не оснащена тепловізійними системами взагалі. У них встановлені лише інфрачервоні прожектори з обмеженим радіусом дії.

Силова установка Leopard 1A5 вийшла досить вдалою. Вона забезпечує танку високу швидкість пересування заднім ходом. Наприклад, Т-72 може рухатися задом на швидкості 5 км. У новітнього танка Т-90 цей показник становить 11 км/год. Через повільну швидкість заднім ходом ризик бути підбитим збільшується в кілька разів. Танк Leopard 1A5 може рухатися задом на швидкості до 25 км/год. За рахунок цього шанси на виживання у нього набагато вищі.

Як було зазначено вище, слабким місцем Leopard 1A5 є тонка броня. Українські військові вирішили цю проблему шляхом встановлення блоків ДЗ “Контакт”. До слова, динамічний захист також встановлюється на танки Leopard 2.

Названо основні переваги Leopard 1A5 над танками часів СРСР
Динамічний захист “Контакт-1”

Загалом союзники зобов’язалися передати ЗСУ 200 одиниць танків Leopard 1A5.

Головні новини: