ГоловнаВійськові технологіїЗСУ можуть отримати від ЄС конфісковані броньовики BATT UMG

ЗСУ можуть отримати від ЄС конфісковані броньовики BATT UMG

Минулого року в рамках місії IRINI, спрямованої на підтримку введеного ООН ембарго на постачання озброєнь лівійській армії, влада ЄС конфіскувала майже 150 одиниць різної техніки. Група євродепутатів на чолі з Братом Гротуїсом з Нідерландів виступила з пропозицією про передачу її ЗСУ.

Детально

За даними Politico, серед конфіскованої техніки присутні броньовики BATT UMG у кількості 41 одиниці. Вони були вироблені в ОАЕ. Восени минулого року нідерландське судно MV Meerdijk намагалося доставити їх фельдмаршалу Хафтару до Лівії без супровідних документів. Після огляду судна бронеавтомобілі були конфісковані.

ЗСУ можуть отримати від ЄС конфісковані броньовики BATT UMG

Влітку минулого року в рамках місії IRINI було вилучено понад 100 одиниць позашляховиків виробництва Toyota. Автомобілі були адаптовані для встановлення різного озброєння.

ЗСУ можуть отримати від ЄС конфісковані броньовики BATT UMG

Наразі конфіскована техніка зберігається на складі в передмісті Марселя. Її юридичне становище оцінюється як “підвішене. Євродепутати запропонували передати броньовики і позашляховики українській армії. Вони посилаються на досвід США, які на початку жовтня передали ЗСУ конфісковану іранську зброю.

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Схожі новини:

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Популярно