ГоловнаВійськові технологіїУкраїна адаптувала ракети AIM-9M для запуску із землі

Україна адаптувала ракети AIM-9M для запуску із землі

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

США передали Україні ракети AIM-9M Sidewinder для перехоплення повітряних цілей. Передбачалося, що ЗСУ використовуватимуть для запуску ракет отримані від союзників F-16. За даними FT, українські фахівці адаптували AIM-9M для запуску з землі, перетворивши їх на один з елементів ППО.

Детально

Український чиновник, який побажав залишитися неназваним, повідомив, що виведені з експлуатації ракети були модифіковані в Україні. На виході вийшла кустарна система ППО. Українська армія використовуватиме перероблені американські ракети для захисту енергетичної інфраструктури в період зими.

Україна адаптувала ракети AIM-9M для запуску з землі

AIM-9M є попередницею ракети AIM-132. Швидкість її польоту становить 3 Маха. При запуску з повітряних платформ 88-кілограмова ракета здатна пролетіти 25 км. Згідно з оцінкою Defense Express дальність польоту наземної версії ракети становить близько 10 км.

Україна адаптувала ракети AIM-9M для запуску з землі

Раніше на озброєнні ЗСУ були помічені саморобні пускові установки на базі вантажівки SupaCat. Вони були поставлені Великою Британією. У кузові авто змонтовані пілони від винищувачів, призначені для запуску AIM-9M.

Головні новини: