ГоловнаВійськові технологіїBayraktar TB3 здійснив свій перший політ

Bayraktar TB3 здійснив свій перший політ

Інженери Baykar успішно провели льотні випробування новітнього ударного дрона зі складними крилами Bayraktar TB3. У небо перспективний безпілотник із системою лазерного наведення і підвіскою для високоточного озброєння піднявся вперше.

Подробиці

Bayraktar TB3 спочатку проєктувався для розміщення на кораблях з льотною палубою. Саме тому він отримав складні крила. Свого попередника новий дрон перевершує за всіма характеристиками. Наприклад, вага корисного навантаження, яке може брати на борт БПЛА, збільшилася з 55 до 280 кг. Злітна вага літального апарату зросла з 650 до 1 450 кг. У повітрі безпілотник може безперервно перебувати не 24 години, а понад 50. Швидкість польоту збільшилася з 222 до 300 км/год.

Bayraktar TB3 здійснив свій перший політ

Інженери Baykar встановили на Bayraktar TB3 турбодизельний авіадвигун PD170 турецького виробництва. Зовні новий дрон схожий на Bayraktar TB2. Він має складні крила і великі габарити. Передбачалося, що свій перший політ ударний БПЛА здійснить у 2022 році, однак цього не сталося.

Після завершення циклу випробувань офіційна Анкара планує розмістити на борту десантного корабля Anandolu близько 40 таких літальних апаратів. На кораблі буде облаштовано командний центр, здатний одночасно керувати щонайменше 10 безпілотниками.

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Схожі новини:

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Популярно