ГоловнаВійськові технологіїЦАХАЛ вирішив запозичити досвід ЗСУ в частині використання Starlink

ЦАХАЛ вирішив запозичити досвід ЗСУ в частині використання Starlink

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Ізраїльське Мінзв’язку зайнято веденням переговорів із провайдером Starlink про постачання супутникових терміналів у прифронтові міста. За даними Bloomberg, ЦАХАЛ потребує дублюючого каналу зв’язку напередодні наземної операції на території Сектора Гази.

Подробиці

У повідомленні міністерства з цього приводу зазначено, що термінали Starlink дадуть змогу забезпечити інтернет-доступ у містах, розташованих поруч із фронтом. За словами представника Мінзв’язку, ніколи раніше Ізраїль на систему супутникового інтернету Starlink не покладався. Вона виступатиме в ролі резервної заміни на випадок збоїв у роботі ізраїльських провайдерів.

Журналісти Bloomberg попросили співробітників SpaceX прокоментувати прохання ізраїльської сторони. На момент підготовки матеріалу відповідь на запит так і не надійшла. Ілон Маск зберігає мовчання. У його X-акаунті немає жодної публікації, що стосується прохання Мінзв’язку Ізраїлю. Як відомо, мільярдер категорично проти надання послуг військовим. Його позиція зводиться до того, що система Starlink спочатку створювалася для розваг. Тим часом це не завадило йому розгорнути на замовлення Пентагону суто військову мережу Starshield.

Стрічка новин: