ГоловнаВійськові технологіїНа передовій помічено незвичайні безпілотники "Стрекоза"

На передовій помічено незвичайні безпілотники “Стрекоза”

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Російський оборонпром представив безпілотник “Стрекозва”, призначений для розмінування територій. Розробники стверджують, що він здатний робити це в автоматичному режимі. Літальний апарат дебютував на виставці “Інтерполітех-2023”. Він був розроблений “Групою захист-ЮТТА”.

Подробиці

Керівник компанії-розробника Олександр Калінін повідомив, що БПЛА “Стрекоза” здатний виявляти на землі саморобні вибухові пристрої. Він несе на борту тротилову боєголовку. Вона використовується для підриву виявлених безпілотників мін. Від оператора БПЛА-сапер може віддалятися на дистанцію до 20 км.

На передовій помітили незвичайні безпілотники "Стрекоза"

На коптері “Стрекоза” змонтовано локатор. Він використовується для пошуку електроніки, що входить до складу кустарно виготовлених вибухових пристроїв. Крім цього, на ньому можна виявити спеціальне кріплення, призначене для утримання тротилової шашки. У разі виявлення міни оператор може дистанційно встановити її та підірвати. Вибухові пристрої розпізнаються “Стрекозою” з висоти до 30 м. У повітрі дрон-сапер може перебувати близько 60 хв.

 

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Головні новини: