ГоловнаВійськові технологіїMQ-9 Reaper можуть бути викуплені Україною за 1 USD

MQ-9 Reaper можуть бути викуплені Україною за 1 USD

Вартість MQ-9 Reaper становить 32 млн USD за одиницю. Компанія General Atomics висловила готовність продати їх Україні по 1 USD. Для закриття угоди контрагентам необхідно отримати схвалення від Міноборони США.

Подробиці

У GA з цього приводу зазначили, що компанія готова передати ЗСУ два безпілотники разом із техпідтримкою, запасними частинами тощо. Кожен безпілотник обійдеться в 1 USD. Наразі компанія намагається пролобіювати цю угоду в оборонному відомстві. Керівництво GA вважає, що після передачі Україні винищувачів F-16 кількість супротивників поставки MQ-9 Reaper помітно скоротиться.

MQ-9 Reaper можуть бути викуплені Україною за 1 USD

У російсько-українській війні безпілотники є одним з основних озброєнь. Пентагон схвалив передачу ЗСУ безліч різних безпілотних систем. З поставками MQ-9 Reaper вийшла заминка. В оборонному відомстві побоюються, що через великі габарити дрони стануть легкою здобиччю для російських систем ППО. У результаті один зі збитих літальних апаратів опиниться в розпорядженні Росії, що призведе до витоку військових технологій.

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Схожі новини:

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Популярно