ГоловнаВійськові технологіїЧеська "шахедобойка" Viktor виявилася дуже ефективною

Чеська “шахедобойка” Viktor виявилася дуже ефективною

На озброєнні ЗСУ є зенітні системи Victor чеського виробництва. Бійці ЗСУ вже встигли прозвати їх “шахедобойками”.

Детально

Victor являє собою пікап Toyota, у кузові якого змонтовано ЗПУ-2. На перший погляд може здатися, що зенітна система дуже проста. Насправді вона більш ніж ефективна проти Shahed -136.

Не так давно в Брно пройшла виставка IDET 23. Компанія Excalibur Army привезла на неї систему Victor. На представленому зразку встановлено нічний приціл і цифровий денний приціл. Зображення з прицілів виводиться на монітор.Чеська "шахедобійка" Viktor виявилася дуже ефективноюЯк відомо, окупанти запускають дрони переважно вночі, щоб їх було складніше збити. Тепловізійний приціл здатен суттєво підвищити ефективність ведення вогню в темряві.

Чеська "шахедобійка" Viktor виявилася дуже ефективноюВарто зазначити, що на попередніх модифікаціях зенітної системи прицільний модуль був відсутній. Або його знімали з метою маскування, або на виставці було показано зразок нової модифікації, замовленої Нідерландами спеціально для України.

Чеська "шахедобійка" Viktor виявилася дуже ефективноюЯк озброєння у Viktor використовується ЗПУ-2, що складається з двох 14,5-мм кулеметів. Боєзапас установки становить 300 патронів. Вона здатна знищувати цілі на висоті до 2 000 м.

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Схожі новини:

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Популярно