ГоловнаВійськові технологіїЗСУ отримають САУ Caesar на базі Tatra з автоматикою і збільшеним боєкомплектом

ЗСУ отримають САУ Caesar на базі Tatra з автоматикою і збільшеним боєкомплектом

Уряд Данії вирішив передати ЗСУ артилерійські установки Caesar у кількості 19 одиниць. Їх було замовлено у французької компанії Nexter у 2017 році. За словами експертів, обіцяні данською владою САУ мають суттєві відмінності від установок, що перебувають на озброєнні ЗСУ.

Детально

Артилерійська частина Caesar змін не зазнала, так само як і система управління вогнем. Замість шасі Renault Sherpa5 з колісною формулою 6х6 данські САУ отримали в якості бази Tatra 815-7. Цей автомобіль має колісну формулу 8х8. Зміна шасі призвела до збільшення маси самохідної установки з 17,7 до 30,2 т. При цьому її боєкомплект збільшився з 18 до 30 боєприпасів. Ще однією суттєвою відмінністю датських САУ від французьких є автоматична система заряджання снарядів.

ЗСУ отримають САУ Caesar на базі Tatra з автоматикою і збільшеним боєкомплектомЗа заряджання в данській версії Caesar відповідає спеціальний маніпулятор. Заряджаючому достатньо поставити снаряд на лоток, який розташований поруч із боєукладкою. У французькій версії САУ заряджальнику доводиться нести 40-кілограмовий снаряд до казенної частини в руках. Внесення змін до системи заряджання снарядів дало змогу суттєво спростити роботу артилерійських розрахунків.

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Схожі новини:

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Популярно