ГоловнаВійськові технологіїМодернізацію ракетоносця B-21 Raider може бути розпочато ще до першого польоту

Модернізацію ракетоносця B-21 Raider може бути розпочато ще до першого польоту

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Керівництво американських ВПС хоче отримати фінансування на модернізацію ракетоносця B-21 Raider. Відповідний запит було включено до бюджету на R&D на наступний фінансовий рік. Таким чином, Northrop Grumman може приступити до модернізації стратегічного бомбардувальника ще до його першого польоту.

Подробиці

З технічного завдання випливає, що компанія має забезпечити інтеграцію з B-21 ядерних ракет LRSO. Вони з’являться на озброєнні армії США наприкінці десятиліття. У відкритих джерелах будь-які дані про перспективну ракету відсутні.

Відомо, що в розробку LRSO буде вкладено понад 1 млрд USD. Новітня ракета замінить застарілу AGM-86B ALCM. Вона буде здатна вражати цілі на дистанції до 2 400 км.

B-21 RaiderЗа словами експертів, бажання керівництва ВПС модернізувати ракетоносець не є свідченням того, що з ним щось не так. Річ у тім, що B-21 Raider від самого початку проєктувався фахівцями Northrop Grumman таким чином, щоб його можна було оперативно оновлювати. Прем’єра нового американського “стратега” відбулася у США наприкінці 2022 року. У свій перший політ він має вирушити до кінця року.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Головні новини: