ГоловнаВійськові технологіїЕксперти пояснили, чим модифікація M1A1 танка Abrams відрізняється від M1A2

Експерти пояснили, чим модифікація M1A1 танка Abrams відрізняється від M1A2

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Напередодні стало відомо, що Пентагон вирішив передати ЗСУ танки Abrams у модифікації M1A1. Це дасть змогу прискорити постачання бронетехніки в Україну. За словами експертів, інформація про те, що танки в модифікації M1A1 старші та гірші, не відповідає дійсності.

Подробиці

Індекси A1 і A2 позначають напрямки модернізації танка, яка здійснювалася паралельно. На озброєнні армії США перебуває близько 650 танків M1A1. Ще близько 400 таких машин використовуються Корпусом морської піхоти. Базову модифікацію M1A2 було представлено в 1992 році, тоді як останні версії M1A1 було виготовлено в 2010-х роках. Таким чином, вони можуть похвалитися наявністю броні та електроніки вищого рівня.

Танк AbramsНайостаннішою модифікацією танка Abrams є M1A2 SEPv3. Вона отримала оновлені телевізійні прилади, комплекс створення перешкод для радіокерованих фугасів, танкову панораму, цифрову систему моніторингу стану вузлів і агрегатів, а також новий програматор боєприпасів. Процес розгортання цієї модифікації в американській армії ще не завершено. Основною модифікацією для неї є M1A2 SEPv2.

Танк AbramsРішення про передачу танків у модифікації M1A1 на руку Україні. Річ у тім, що у випадку з M1A2 українській армії довелося б чекати, коли танки для неї будуть зібрані “з нуля”. Машини в модифікації M1A1 будуть поставлені Пентагоном зі складів. Це означає, що вони прибудуть в Україну не у 2024, а у 2023 році.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Головні новини: