ГоловнаТехноТермінали Starlink в Україні працюють у звичайному режимі - Федоров

Термінали Starlink в Україні працюють у звичайному режимі – Федоров

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Українські експлуатанти терміналів Starlink не спостерігають жодних проблем у їхній роботі. Кілька місяців тому компанія SpaceX змінила функціональність geofencing. Наразі обладнання працює штатно. Про це заявив Михайло Федоров.

Детально

Минулого тижня уряд Німеччини передав першу партію терміналів Starlink обсягом кілька тисяч одиниць. Загалом німецький уряд пообіцяв передати Україні 10 000 терміналів. За словами Федорова, команда Мінцифри продовжує домовлятися про нові поставки обладнання для підключення до супутникового інтернету.

Днями керівництво SpaceX оголосило про обмеження роботи терміналів Starlink в Україні через порушення ЗСУ домовленостей. Компанія Ілона Маска звинуватила українську армію у використанні супутникового інтернету для управління ударними дронами. Федоров стверджує, що термінали працюють штатно. Кілька місяців тому SpaceX в односторонньому порядку змінила функціональність geofencing (технологія геозонування). Наразі, всупереч заявам топ-менеджменту SpaceX, робота експлуатованого в Україні обладнання не обмежується.

Федоров назвав Ілона Маска одним із провідних донорів. Заснована ним компанія SpaceX вклала в розгортання супутникового зв’язку в Україні понад 100 млн USD.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Головні новини: