ГоловнаВійськові технологіїСерійна САУ "Богдана" отримає нове шасі

Серійна САУ “Богдана” отримає нове шасі

Минулого тижня Олексій Резніков повідомив про запуск серійного складання САУ “Богдана”. За словами міністра, незважаючи на безперервні ракетні удари, українські зброярі не тільки ремонтують і модернізують військову техніку ЗСУ, яка експлуатується, а й виробляють нові зразки.

Детально

Глава оборонного відомства опублікував у Facebook фотознімок, на якому він зображений за кермом 155-мм артилерійської установки українського виробництва. Резніков зазначив, що виробництво САУ було профінансовано міністерством навесні минулого року. Танки західного зразка, які з’являться на озброєнні ЗСУ через кілька місяців, зможуть розраховувати на підтримку з боку українських САУ.

САУ "Богдана"Дослідний зразок САУ був зібраний українськими інженерами на базі шасі “КрАЗ”. Серійна “Богдана” отримала нове шасі. Його виробник названий Резніковим не був. Варто зазначити, що “Богдана” була випробувана в Україні за місяць до вторгнення. Під час випробувань вона успішно вразила ціль на відстані 42 км. Після початку вторгнення ЗСУ використовували артилерійську установку для деокупації острова Зміїний.

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Схожі новини:

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Популярно