ГоловнаТехноДодаток "Дія" було розроблено на гроші США - USAID

Додаток “Дія” було розроблено на гроші США – USAID

Влада США розглядає можливість запуску аналога українського апплета “Дія”. Про це стало відомо від Саманти Пауер, яка обіймає посаду адміністратора USAID.

Детально

Під час розмови з репортером Axios на ВЕФ чиновниця нагадала, що розробка застосунку “Дія” була профінансована USAID. Минулого року агентство спрямувало 8,5 млн USD на розширення його функціональності. За словами Пауер, “Дія” наробила багато галасу. Увагу на український аплет з електронними документами звернули журналісти іноземних ЗМІ. Їх зацікавила можливість використання застосунку для інформування ЗСУ про дислокацію російських військ.

Пауер підкреслила, що в запуску аналога застосунку “Дія” зацікавлені не тільки США, а й інші країни. Під час розроблення аплетів з електронними документами український застосунок використовуватимуть як шаблон. Просування цієї ідеї в Давосі взяв на себе Михайло Федоров.

У матеріалі Axios зазначається, що аудиторія застосунку “Дія” перевищує 18 млн осіб. Незважаючи на це, у нього є проблеми з конфіденційністю користувацьких даних і кібербезпекою. Американські журналісти вважають, що влада України може використовувати аплет для “відстеження переміщення громадян” і “маніпулювання держпослугами з метою отримання політичної вигоди”. За словами Пауер, ці ризики будуть взяті до уваги під час розробки аналога “Дії”.

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Схожі новини:

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Популярно