ГоловнаВійськові технологіїТрофеї дозволили Україні увійти до числа провідних операторів танків "Прорив"

Трофеї дозволили Україні увійти до числа провідних операторів танків “Прорив”

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Під час ведення бойових дій бійцям ЗСУ вдалося “затрофеїти” 16 російських танків Т-90. За словами Олександра Коваленка з групи “Інформаційний спротив”, на озброєнні української армії перебуває щонайменше 14 танків “Прорив”. Крім цього, у ЗСУ є щонайменше два танки Т-90М. Таким чином, Україна входить до числа провідних операторів танка “Прорив”.

Детально

Коваленко акцентував увагу на тому, що танків Т-90 в України більше, ніж у Вірменії та Туркменістану. Танки цього типу перебувають на озброєнні цілої низки армій. Наприклад, азербайджанська армія має 90 танків Т-90. На озброєнні алжирської армії перебуває 600 таких танків. У вірменської армії є лише один танк Т-90. Туркменістан має у своєму розпорядженні чотири танки “Прорив”.

Влада Кувейту, Індії та Єгипту планує закупити у Росії кілька сотень танків Т-90. До речі, офіційний Київ попросив Париж поставити ЗСУ танки Leclerc третьої генерації. Вони виробляються французьким оборонним гігантом Nexter Systems. Крім танків третього покоління, Україна хоче отримати від Франції гаубиці і снаряди.

Головні новини: