ГоловнаВійськові технологіїЗСУ можуть отримати шведські зенітки Lvkv 90

ЗСУ можуть отримати шведські зенітки Lvkv 90

Одинадцятого грудня Пол Йонсон, який обіймає посаду МО Швеції, анонсував надання Україні дев’ятого за рахунком пакета оборонної допомоги. Міністр повідомив, що новий пакет буде на 50% більшим за попередній. Обсяг попереднього пакета становив 287 млн USD. За словами Йонсона, влада Швеції ухвалила рішення включити в новий пакет засоби ППО. Назви конкретних систем озвучені міністром не були.

Детально

На озброєнні шведської армії перебуває широкий спектр засобів ППО. Зокрема, йдеться про 12 пускових установок ЗРК Patriot. Зрозуміло, що на отримання цих систем українській армії розраховувати не доводиться. Водночас шведи все ж мають, що запропонувати ЗСУ.

ПЗРК RBS 70
ПЗРК RBS 70

В арсеналах шведських збройних сил зберігаються ПЗРК RBS 70 і RBS-70 NG, системи ППО RBS 23 Bamse і RBS-98, ЗСУ Lvkv 90 тощо. За словами експертів, висока ймовірність того, що шведи включать у пакет оборонної підтримки ПЗРК RBS 70 і зенітні установки Lvkv 90. Поряд із цим, вони не виключають можливості передачі ЗСУ комплексів RBS 23 Bamse.

Зенітний ракетний комплекс RBS 23 Bamse
Зенітний ракетний комплекс RBS 23 Bamse

ЗСУ Lvkv 90 була розроблена інженерами Bofors Defence. Як шасі зенітка використовує БМП Strf 90. Установка призначена для знищення літаків і вертольотів. Її можна використовувати для атак по наземних цілях. У рух установка приводиться за допомогою 550-сильного двигуна. Вона комплектується радаром PS-95, 40-мм гарматою, а також системами управління вогнем LuLIS і UTAAS.

ЗСУ Lvkv 90
Зенітна самохідна установка Lvkv 90

У кожен із коробчатих магазинів вміщається 24 снаряди. На перезарядку гармати йде близько 20 секунд. Для ураження повітряних цілей використовуються неконтактні осколкові снаряди. Наземні цілі вражаються ЗСУ Lvkv 90 за допомогою снарядів AP і HE-FRAG.

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Актуально:

POCO F6 тепер готовий до глобальної прем’єри: характеристики екрану, батареї та процесора

POCO F6 готовий до офіційного запуску після отримання останньої сертифікації, що підтверджує характеристики пристрою. Подробиці Нова модель пройшла сертифікаційні формальності у тайського регулятора NBTC під символьним...

Секретна функція HyperOS, яка мотивує довше тримати смартфони Xiaomi у заблокованому стані

HyperOS - остання версія операційної системи авторства "Сяомі" - пропонує користувачам низку значних поліпшень, включно з кількома новими інструментами для підвищення продуктивності та плавності...

Як активувати в смартфонах Xiaomi приховану функцію для покращення звуку в навушниках

Смартфони екосистеми "Сяомі" мають вбудований еквалайзер, який дає змогу покращувати якість звучання в навушниках. Цей інструмент дозволяє налаштовувати звук відповідно до своїх уподобань і...