ГоловнаТехноXiaomi повідомила про падіння доходів та розкрила кількість користувачів MIUI

Xiaomi повідомила про падіння доходів та розкрила кількість користувачів MIUI

Фінансовий звіт “Сяомі” за липень-вересень демонструє зниження доходів групи на 10%, випливає з оприлюдненого напередодні корпоративного звіту.

Подробиці

Загальний дохід за III триместр склав ¥70,5 млрд (трохи менше $10 млрд; -10% відносно аналогічного періоду 2021-го). Понад 50% цієї суми надійшло із зарубіжних ринків. Чистий прибуток склав ¥2,1 млрд/$294 млн, що на 59% нижче за показник за цей же період минулого року.

Xiaomi Group повідомила про падіння доходів у III кварталі на 10% і розкрила кількість користувачів MIUI

Одна з причин зниження показників – інвестиції в обсязі ¥829 млн ($116 млн) у сферу електрокарів та інші починання, які мають принести плоди в майбутньому. Крім того, згадана доповідь розкрила кількість користувачів MIUI (564 млн осіб; +78 млн або +16% у річному вимірі). Кожен четвертий користувач прошивки проживає в КНР.

Xiaomi Group повідомила про падіння доходів у III кварталі на 10% і розкрила кількість користувачів MIUI

За підсумками III триместру бренд “видав на-гора” 40,5 млн смартфонів (3-е місце у світі).

Відвантаження “розумної” електроніки в річному обчисленні впало на 7,8%, а обсяг виручки знизився на 11,1%. Головна причина низхідної динаміки – глобальні макроекономічні віяння.

При цьому в Європі попит на продукцію китайського бренду зростає, доказом чого є вихід компанії на 1-ше місце з продажу смартфонів в Іспанії і на 2-ге – у Франції, Італії та ЄС загалом.

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Схожі новини:

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Популярно