ГоловнаТехноДля заволодіння паролями хакери можуть використовувати тепловізори

Для заволодіння паролями хакери можуть використовувати тепловізори

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Співробітники Університету Глазго провели незвичайний експеримент. Вони використовували тепловізор для розкрадання введених користувачами паролів. Вчені стверджують, що ніщо не заважає хакерам скористатися таким способом крадіжки конфіденційної інформації.

Подробиці

Спеціально для проведення експерименту британськими вченими було розроблено АІ-систему ThermoSecure. Вона здатна відновлювати введені користувачами код доступи за допомогою теплових зображень. У теорії хакер, який перебуває поблизу жертви, може використовувати цей спосіб для розкрадання пароля. Для цього йому достатньо навести тепловізор на клавіатуру.

ШІ-система ThermoSecureЗа допомогою ThermoSecure авторам експерименту вдалося викрасти 86% паролів, які були введені не більше 20 секунд тому. Через 30 секунд після вводу частка розгаданих код доступів становила 76%. Через хвилину після введення вченим вдалося розпізнати лише 62% паролів.

За словами доктора Мохамеда Хаміса, під керівництвом якого проводився експеримент, останнім часом доступність тепловізорів помітно зросла. Технології машинного навчання також стали доступнішими пересічним користувачам. Таким чином, ніщо не заважає хакерам створити аналог ThermoSecure.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Головні новини: