ГоловнаТехноНа OLX з'явилася нова схема шахрайства

На OLX з’явилася нова схема шахрайства

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Шахраї почали вибирати продавців на класифайді OLX. Вони пропонують їм оплатити товари онлайн. «Покупець» пересилає гіперпосилання на фішинговий веб-ресурс, що мімікрує під оригінальний сайт. Після введення торговцем реквізитів платіжної картки зловмисники відразу виводять із неї всі гроші.

Подробиці

Про нову схему стало відомо від клієнта ПриватБанку. Він повідомив про неї на спеціалізованому форумі. Чоловік втратив 40 000 грн. Заблокувати картку він не встиг. Звернення до фінорганізації за допомогою нічого не дало. Кошти йому ніхто так і не повернув. У ПриватБанку послалися на те, що розслідуванням шахрайських дій та розшуком зловмисників займаються правоохоронці.

Щоб не стати жертвою фішерів, завжди потрібно ретельно перевіряти адреси сайтів в адресному рядку. Одна неправильна літера або символ може призвести до непоправних наслідків. Злочинці наголошують на неуважность своїх жертв. Якщо ви потрапили до лап фішерів, то насамперед необхідно заблокувати банківську картку. Зробити це можна з допомогою фірмового додатка банку чи через службу підтримки.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Головні новини: