ГоловнаТехноФедоров продемонстрував "бойовий" термінал Starlink

Федоров продемонстрував “бойовий” термінал Starlink

Михайло Федоров, який обіймає в уряді Дениса Шмигаля посаду віце-прем’єра, показав широкому загалу термінал Starlink, який експлуатувався на території Луганської області. Заступник глави уряду назвав його «бойовим», оскільки він був пошкоджений російськими окупантами.

Подробиці

За сумісництвом Федоров обіймає посаду голови Мінцифри. Напередодні очолюване ним міністерство оприлюднило відеоролик із пошкоденим окупантами «бойовим» терміналом. Міністр зазначив, що останній використовувався українською родиною у Рубіжному та Сєвєродонецьку. Батько сімейства, син та зять є військовослужбовцями ЗСУ.

За словами Федорова, окупанти стріляли в американський термінал тричі. Він вийшов з ладу оскільки ушкодження отримала друкована плата. Сім’я військовослужбовців вже встигла отримати нове обладнання.

До речі, цього тижня керівник цифрового відомства повідомив, що зараз на території України експлуатується понад 12 тис. наземних терміналів виробництва SpaceX.

Нагадаємо, що провайдер Starlink працює на українському ринку офіційно через юрособу «Старлінк Юкрейн», яка має ліцензію оператора.

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Схожі новини:

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Популярно