ГоловнаТехноОборонпром США хоче знати, скільки ще озброєння знадобиться ЗСУ

Оборонпром США хоче знати, скільки ще озброєння знадобиться ЗСУ

Західні держави не мають запасів озброєнь, розрахованих на ведення тривалих та інтенсивних військових дій. У зв’язку з цим постачальники зброї попросили військові відомства позначити бодай приблизні орієнтири обсягів постачання в Україну. Про це журналістам FT повідомила Кеті Уорден, яка обіймає посаду виконавчого директора північноамериканського оборонного гіганта Northrop Grumman.

Подробиці

За словами топ-менеджера, західні компанії не готувалися до постачання зброї учаснику затяжного збройного конфлікту. Необхідних для ведення тривалих та інтенсивних бойових дій запасів озброєнь вони не мають. У зв’язку з цим Пентагон має внести ясність. Підприємства оборонної промисловості хочуть отримати від Міноборони США чіткий сигнал про рівень попиту.

Уорден підкреслила, що якщо очолювана нею компанія продовжуватиме постачання озброєнь у поточних обсягах протягом двох років, її склади спорожніють.

Компанія Northrop Grumman постачає Пентагону гармати Bushmaster, а також боєприпаси до них. У свою чергу оборонне відомство США передає їх ЗСУ.

Широку популярність Northrop Grumman отримала завдяки розробці на замовлення Пентагону розвідувального дрону Global Hawk. Після початку повномасштабної агресії він почав проводити у небі над Чорним морем по 20 годин на добу. Отриманими з його допомогою розвідданими Пентагон ділиться із ЗСУ.

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Схожі новини:

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Популярно