ГоловнаТехноChromeOS Flex від Google здатна вдихнути друге життя у старий ПК

ChromeOS Flex від Google здатна вдихнути друге життя у старий ПК

14 липня завершилося п’ятимісячне бета-тестування ChromeOS Flex. В результаті світ побачив офіційний реліз. Ця програмна платформа є оптимізованою версією ChromeOS. Вона була створена розробниками Google для навчальних закладів, в яких встановлені морально застарілі комп’ютери.

Подробиці

Два роки тому пошуковий гігант вклався у покупку стартапу CloudReady. Його розробки були покладені інженерами Google в основу ChromeOS Flex. Ця ОС представлена ​​ними через рік після виходу Windows 11.

Новинка від Microsoft мала дуже високі системні вимоги. У результаті мільйони встановлених у навчальних закладах морально застарілих комп’ютерів втратили актуальну операційну систему.

У повідомленні Google наголошується, що ChromeOS Flex може бути встановлена ​​на ПК протягом декількох хвилин. Операційна система справно працює на комп’ютерах, випущених 13 років тому.

З переліком підтримуваних пристроїв можна ознайомитись тут. ОС можна встановити навіть у старі Mac. Для цього достатньо завантажити з офіційного веб-ресурса образ, після чого зробити з нього завантажувальну флешку.

Системні вимоги

Системні вимоги ChromeOS Flex

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Актуально:

POCO F6 тепер готовий до глобальної прем’єри: характеристики екрану, батареї та процесора

POCO F6 готовий до офіційного запуску після отримання останньої сертифікації, що підтверджує характеристики пристрою. Подробиці Нова модель пройшла сертифікаційні формальності у тайського регулятора NBTC під символьним...

Секретна функція HyperOS, яка мотивує довше тримати смартфони Xiaomi у заблокованому стані

HyperOS - остання версія операційної системи авторства "Сяомі" - пропонує користувачам низку значних поліпшень, включно з кількома новими інструментами для підвищення продуктивності та плавності...

Як активувати в смартфонах Xiaomi приховану функцію для покращення звуку в навушниках

Смартфони екосистеми "Сяомі" мають вбудований еквалайзер, який дає змогу покращувати якість звучання в навушниках. Цей інструмент дозволяє налаштовувати звук відповідно до своїх уподобань і...