ГоловнаТехноХакери з Killnet продовжують атакувати країни, що підтримують Україну

Хакери з Killnet продовжують атакувати країни, що підтримують Україну

Наприкінці минулого місяця Латвія зіткнулася із найінтенсивнішою хвилею кібернетичних атак за всю свою історію. Центр громадського мовлення зазнав 12-годинної DDoS-атаки. Відповідальність за напад взяло на себе російське угруповання Killnet. Останнє атакувало Латвію у відповідь на припинення транзиту вантажів до Калінінграда.

Подробиці

29 червня атаки зазнали державні сайти Норвегії, влада якої заборонила транзит вантажів до російського поселення на Шпіцбергені. До відображення кібератаки підключилося Управління національної безпеки. Викрасти якісь дані російським кіберзлочинцям під час атаки не вдалося. Вони лише вивели з ладу кілька веб-ресурсів.

7 липня хакери із Killnet без пояснення причин атакували польські сайти. Очевидно, Польща як мета для кібератаки була обрана за надання відкритої підтримки Україні.

За словами старшого аналітика Івана Риги з Digital Shadow, угруповання Killnet було створено на початку поточного року. Воно позиціонувало себе як ботнет-сервіс для організації DDoS-атак.

Після початку повномасштабного російського вторгнення, дії хакерів з Killnet набули політичного забарвлення. Вони оголосили війну десяти державам світу, які запровадили щодо РФ економічні обмеження.

Дії Killnet активно висвітлюються прокремлівськими виданнями на кшталт ТАРС, «Московського комсомольця», Russia Today та «Известий». Це говорить про те, що за хакерським угрупуванням стоять російські спецслужби.

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Схожі новини:

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Популярно