ГоловнаТехноЕксперти пояснили, чому безпілотники не зламають хід війни

Експерти пояснили, чому безпілотники не зламають хід війни

У сучасних збройних конфліктах дрони грають одну з провідних ролей. Водночас не можна недооцінювати важливість протитанкових ракетних систем та далекобійної артилерії. У сучасній війні бепілотники застосовуються досить широко, проте їхня ефективність як технології продовжує залишатися низькою. Про це йдеться у звіті виконавчого директора БЦОА С. Францмана.

Подробиці

У документі наголошується, що безпілотні системи мають обидві сторони російсько-українського конфлікту. Ніколи раніше такого не траплялося. Держави, що мають такі технології, використовували їх переважно проти терористів, повстанців та інших менш просунутих у технологічному плані противників. Як приклад можна навести кампанію Пентагону в Афганістані.

Після входження колон російської техніки на територію України бійці ЗСУ успішно атакували їх за допомогою дронів Bayraktar TB2. Відеоролики зі знищеною бронетехнікою ворога тоді з’являлися щодня. Останнім часом їх поменшало. На Донбасі БЛПА  зараз практично не використовуються, оскільки противник розгорнув там ешелоновану систему ППО.

Одну з провідних ролей у битві за Донбас продовжують грати артилерійські системи. Практично щодня у регіоні проводяться дуелі, вирішальне значення яких має далекобійність знарядь. На думку співробітника вашингтонського Brookings Institution М. О’Хенлона, внесок безпілотників в оборону столиці України порівняно з протитанковими ракетними системами Javelin було переоцінено. Дрони, як і раніше, відчувають брак тактичного інтелекту.

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Схожі новини:

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Популярно