ГоловнаТехноВійськовий експерт розповів про особливості системи ПРО, яку отримає Україна

Військовий експерт розповів про особливості системи ПРО, яку отримає Україна

За даними CNN, цього тижня Вашингтон офіційно оголосить про надання Україні системи NASAMS. Одна батарея цього комплексу протиракетної оборони складається з 54 ракет. Особливості норвезької системи було розкрито у Twitter військовим експертом К. Оуеном.

Подробиці

За його словами, NASAMS є зенітним комплексом з ракетами «поверхня-повітря». Установки системи ПРО виробляються у Норвегії. При цьому використовуються американські ракети AMRAAM. Один протиракетний комплекс може паралельно «вести» до 72 повітряних цілей.

Система ПРО NASAMS

Оуен наголосив, що AMRAAM є найпоширенішими ракетами серед держав НАТО. Загалом на озброєнні армій країн північноатлантичного альянсу перебувають понад 10 тис. таких ракет.

Крім ракетної установки, до складу комплексу ПРО входять радари MPQ-64 і норвезька система управління боєм FDC. Остання може ефективно вражати цілі на відстані 25 кілометрів. Точність влучення дорівнює 85%.

До складу батареї NASAMS входять

  • пускові установки (9 одиниць);
  • радар MPQ-64F (3 одиниці);
  • вогневий контрольний центр (1 одиниця);
  • машина зв’язку (1 одиниця);
  • машина пасивного наведення (1 одиниця).

Вартість батареї складає близько 64 млн USD. 54 ракети, що входять до її складу, можуть бути випущені за 12 сек. Існує три покоління комплексу ПРО. Армії країн NATO використовують системи другого та третього покоління. Яка з них буде поставлена в Україну американцями, невідомо.

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Актуально:

У нових «розумних» годинниках Samsung з’явиться функція моніторингу цукру в крові

"Самсунг" подумує про включення опції виміру цукру в крові в майбутню серію Galaxy Watch 7. Відповідні чутки стали надбанням громадськості після зустрічі старшого віце-президента...

Офіційно сертифіковано бюджетний смартфон POCO M6 4G

Численні сертифікації підтверджують, що в найближчому майбутньому Xiaomi Group випустить POCO M6 у варіанті 4G для глобального ринку. Подробиці Згадки про підготовку цієї моделі містяться в...

Декілька смартфонів Xiaomi залишилися без підтримки виробника та можливості отримання HyperOS

Компанія "Сяомі" знову зіткнулася з негативними відгуками у зв'язку з оновленням фірмового порталу прозорості End-of-Life. Кілька моделей її смартфонів відтепер позбавлені офіційної підтримки і...