ГоловнаВійськові технологіїЗнайома Ілона Маска розповіла, як він опинився у ракетному бізнесі

Знайома Ілона Маска розповіла, як він опинився у ракетному бізнесі

На початку нульових американський підприємець І. Маск приїхав до Москви, щоб домовитися про придбання ракет. Він планував використати їх для реалізації марсіанського проекту. Це випливає з спогадів, опублікованих колишнім заступником голови NASA Л. Гарвер.

Подробиці

Жінка знайома з Маском з 2002 року. На той момент NASA дуже залежало від «Роскосмосу». Своїх ракет та космічних кораблів у США не було. Гарвер готувалася в Росії до польоту в космос на “Союзі”, проте він так і не відбувся. Замість екс-заступника голови NASA в космос відправився відомий на той час співак Л. Басс.

Ілон Маск

Про постачання ракет Маск намагався домовитися з головним конструктором. За словами Гарвер, під час переговорів з Маском він поводився досить агресивно. Загалом росіяни надали майбутньому мільярдеру дуже холодний прийом. За словами Гарнер, вони плюнули йому на черевики.

Домовитися про постачання ракет з росіянами Маску не вдалося. Учасники переговорів не зійшлися в ціні. Під час повернення до США Маску спала на думку створити компанію, яка займатиметься ракетобудуванням. Менш ніж за рік він заснував Space Exploration Tecnnologies. Широкому загалу ця компанія більше відома як SpaceX.

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Схожі новини:

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Популярно