ГоловнаТехноВ Україні буде налагоджено випуск унікальних військових дронів Valkyrie

В Україні буде налагоджено випуск унікальних військових дронів Valkyrie

Інженери українського стартапу AMW Labs розпочали розробку нової моделі військового дрону. Про це в інтерв’ю кореспонденту порталу DOU повідомив засновник компанії С. Баранцев.

Подробиці

За його словами, новий дрон отримає назву Valkyrie. За технічними характеристиками він можна порівняти з літальним апаратом Inspire 2 виробництва китайської компанії DJI. Бійці української армії зможуть використати новий дрон не лише для збирання розвідданих, а й для атак з повітря.

Український дрон Valkyrie

Стартап AMW Labs був заснований Embedded-розробником С. Баранцевим у 2019 році. Спочатку він спеціалізувався на проектуванні малогабаритних ракет. Перед початком повномасштабних військових дій стартап Баранцева уклав угоду про співпрацю з «Аеророзвідкою». Згодом компанія запустила проект з виробництва дронів U-Eye.

Баранцев зазначив, що вартість дрону DJI Inspire 2 становить 3500 USD. Безпілотник Valkyrie коштуватиме 3 000 USD. Новий БПЛА зможе віддалятися від оператора на відстань до 15 кілометрів. Заявлена ​​автономність Valkyrie дорівнює 32 хвилин. Таким чином, він здатний перебувати в повітрі на 5 хвилин довше за Inspire 2. Стартап планує випускати безпілотник у двох модифікаціях. Перша модифікація буде призначена для розвідки. Другу модифікацію дрону ЗСУ зможуть використати для бомбардувань супротивника гранатометними боєприпасами ВОГ-25.

Valkyrie спроектував головний конструктор В. Матвієнко. Свого часу він займався створенням ракет. Фахівці стартапу вже встигли створити кілька прототипів БПЛА. В основу роботи Valkyrie покладено стандартний софт QGroundControl. Ним користуються багато розробників безпілотників.

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Актуально:

У нових «розумних» годинниках Samsung з’явиться функція моніторингу цукру в крові

"Самсунг" подумує про включення опції виміру цукру в крові в майбутню серію Galaxy Watch 7. Відповідні чутки стали надбанням громадськості після зустрічі старшого віце-президента...

Офіційно сертифіковано бюджетний смартфон POCO M6 4G

Численні сертифікації підтверджують, що в найближчому майбутньому Xiaomi Group випустить POCO M6 у варіанті 4G для глобального ринку. Подробиці Згадки про підготовку цієї моделі містяться в...

Декілька смартфонів Xiaomi залишилися без підтримки виробника та можливості отримання HyperOS

Компанія "Сяомі" знову зіткнулася з негативними відгуками у зв'язку з оновленням фірмового порталу прозорості End-of-Life. Кілька моделей її смартфонів відтепер позбавлені офіційної підтримки і...