ГоловнаВійськові технологіїБританські військові шукають альтернативи GPS через російську загрозу

Британські військові шукають альтернативи GPS через російську загрозу

Влада Великобританії побоюється глушіння Росією сигналів із супутників з метою виведення з ладу системи глобального позиціонування. Щоб уникнути такого сценарію, Лондон почав пошук альтернатив GPS. Активне сприяння процесу надають фахівці із США, інформує Times.

Подробиці

Журналісти видання процитували главу оборонного відомства Її Величності Джеремі Квіна про необхідність «виявляти пильність» щодо загрози втручання у діяльність критичної інфраструктури з боку РФ. Як приклад такого втручання, міністр навів глушіння сигналів GPS російськими військами в Україні.

Квін заявив про необхідність «зняти уроки» з того, що сталося, і активізувати пошук альтернатив GPS.

Як замінники «Джи-Пі-ес» військові Її Величності розглядають OneWeb (Великобританія) та NextNav (США). На переговорах з керівництвом американської компанії, зокрема, обговорюються умови розгортання не менш як двох систем навігації з використанням виключно сигналів наземних станцій. Імовірні місця розміщення відповідних баз – околиці Лондона та Манчестера.

Британці побоюються “різкого припинення роботи GPS”. Такий сценарій несе «екзистенційну загрозу» для всієї інфраструктури королівства, оскільки він «спровокує збої в системах енергопостачання, стільникових мережах та банківській сфері», а також «серйозно ускладнить застосування високоточних видів зброї», зазначається у публікації.

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Схожі новини:

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Популярно