ГоловнаТехно"Нова пошта" створила робототехнічну лабораторію

“Нова пошта” створила робототехнічну лабораторію

Роботизовані механізми для сортування та доставки поштових відправлень обходяться недешево. Незважаючи на це, українська компанія «Нова пошта» активно використовує їх у своїй діяльності. Зокрема, роботи, що належать логістичному оператору, сортують, переміщують і доставляють посилки українців.

Подробиці

Нещодавно «Нова пошта» завершила будівництво інноваційного терміналу, який оснащений за останнім словом робототехніки. Активне застосування роботів дозволяє українській компанії економити гроші на оплаті праці персоналу. Цього тижня стало відомо, що «Нова пошта» набула власної робототехнічної лабораторії. У ній тестуються нові роботизовані рішення.

Київський інноваційний термінал

Щоб потрапити до нового терміналу «Нової пошти», потрібно скористатися спеціальним перепусткою. Журналістів у термінал пускають за паспортами та редакційними посвідченнями. Площа терміналу становить 18 000 “квадратів”. За одну годину він може обробляти 50 000 поштових відправлень. У терміналі одночасно може вестись завантаження та розвантаження 247 транспортних засобів.

У 2021 році через термінал пройшло майже 160 млн. поштових відправлень. 2022 року «Нова пошта» планує оснастити київський термінал двома додатковими сортувальними лініями. Вони будуть поставлені Equinox. В результаті потужність терміналу зросте до 70 000 поштових відправлень на годину.

робо -поїзд "Нової пошти"

У терміналі використовуються робовозки, роботизований поїзд, роботи-піруети, роборука, роботи-присоски, робокси та інші механізми, призначені для автоматизації виробничого процесу. Найдорожчим роботизованим рішенням є роборука. Її вартість може сягати 100 000 USD. Роборуки в Україні збираються інженерами компанії Kapelou за ліцензією японського виробника роботів Yaskawa.

Робот -пірует "Нової пошти"

На подвір’ї київського терміналу можна виявити БПЛА PD-2, створений фахівцями української компанії «Укрспецсистем». Радіус дії поштового дрону становить 650 км, а заявлена ​​автономність – 12 годин.

Поштовий безпілотник "Нової пошти"

Поштовий безпілотник може розганятися до 120 км/год. Його «стеля» становить 5500 м. Дрон може брати на борт до 16 кг корисного навантаження.

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Схожі новини:

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Популярно