ГоловнаТехноУ Росії заявили про атаки угруповання хакерів із «китайським почерком»

У Росії заявили про атаки угруповання хакерів із «китайським почерком»

Борці з хакерами з російської компанії Positive Technologies повідомили про виявлення нового угруповання кіберзлодій, що спеціалізуються на атаках держустанов та компаній авіаційно-космічної сфери. Відмінним «почерком» учасників формування є методи та схеми, що використовуються китайськими хакерами.

Подробиці

Назва виявленого співтовариства – “Космічні пірати” (Space Pirates). Відповідне прізвисько угруповання отримало через рядок «P1Rat» та націленість низки нападів на підприємства, що виготовляють продукцію для авіації та космонавтики, уточнює РБК.

Борці з хакерами відносять виявлених напередодні супротивників до т.зв. АРТ-угруповання (акронім від англ. від advanced persistent threat, що у буквальному перекладі означає «просунуту постійну загрозу»). Цей термін стосовно кібербезпеки означає технологічно підкованого супротивника, що має значні компетенції та ресурси для здійснення кібератак підвищеної складності.

«Космічні пірати» провели низку успішних акцій щодо російських, грузинських та монгольських енергетиків, держпідприємств та IT-управлінь високотехнологічних компаній, зазначається у матеріалі.

Аналітики Positive Technologies зафіксували використання членами злодійської спільноти китайської мови для комунікації всередині угруповання. Також відзначається часте застосування методів злому, притаманних хакерам з Піднебесної.

Описів Space Pirates у тематичних каталогах поки що немає. Причина – молодий вік злочинної організації.

Про терміни та методи нейтралізації «Космічних піратів» у публікації РБК не повідомляється. Це дозволяє припустити, що ефективних методів усунення «китайської загрози» російські кіберзахисники поки що не мають.

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Схожі новини:

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Популярно