ГоловнаТехноМаск розпродає свою частку в SpaceX для покупки Twitter

Маск розпродає свою частку в SpaceX для покупки Twitter

SpaceX готується продати кілька акцій обраній групі покупців. Ініціатором угоди, за даними Нью-Йорк Пост, є власник корпорації Ілон Маск. Гроші підприємцю потрібні для закриття угоди щодо «Твіттера».

Подробиці

Купівля соцмережі коштуватиме Маску $44 млрд. В даний час підприємець зазнає складнощів зі збором цієї суми і намагається збити ціну.

На серпень-2021 Маск контролював 44% акцій SpaceX. Тендерна пропозиція стосується виключно вже існуючих паперів, а не нових, повідомляє видання з посиланням на знайоме з деталями угоди джерело.

Підконтрольна Маску SpaceX у грудні-2021 змогла залучити $337 млн. На той момент корпорація оцінювалася в $100 млрд. Вартість підконтрольного Маску пакета акцій, відповідно, становила $44 млрд. Іншими словами, магнат планував пустити всю свою частку в SpaceX на покупку Twitter-а, відзначається в публікації.

Зараз Маск хоче виручити за один папір SpaceX $70 (+25% щодо розцінок грудня, після завершення якого було запущено процедуру дроблення акцій із розрахунку 10 до 1, наслідком чого стало подорожчання SpaceX до $125 млрд).

Покупцями акцій SpaceX, що належать Маску, можуть виступити великі інвестгіганти і хедж-фонди. Серед учасників переговорів помічено холдинг Apollo Global Management.

Метою Маска, за даними інформаторів видання, є залучення від $2 млрд до $4 млрд як привілейованого фінансування для заміни маржинальних кредитів Tesla і частини міноритарного фінансування Morgan Stanley.

Акції бренду Tesla, що належить Маску, похитнулися після заяви підприємця про покупку Twitter. Так, цього понеділка за один папір давали $724,37 (проти $1000 станом на 25 квітня, коли мільярдер анонсував покупку соцмережі).

Банківський конгломерат Morgan Stanley зобов’язався прокредитувати Twitter на $3 млрд. під 12%/рік. на фінансування викупу.

П’ятничний твіт Маска про те, що «Твіттер» надав йому неправдиві дані про кількість фейкових акаунтів , що негативно позначилося на умовах залучення боргового фінансування, заявляють опитані виданням джерела в банківській галузі.

“Борги набагато складніше продати тепер, коли він поставив під сумнів базу користувачів Twitter”, – заявив журналістам «Нью-Йорк Пост» поінформований банкір. “Він підриває їхні фінансові показники”.

Через два дні після публікації скандального твіту Маск заявив про те, що можливий сценарій покупки “Твіттера” за набагато нижчою ціною (25 квітня бізнесмен заявляв про готовність викуповувати акції соцмережі $54,20 за папір).

Нагадаємо, що за неповні 5 місяців цього року SpaceX виконала 19 успішних запусків ракет, які вивели 53 супутники для мережі Starlink, що забезпечує подачу інтернету в охоплену війною Україну та інші важкодоступні регіони планети.

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Актуально:

У нових «розумних» годинниках Samsung з’явиться функція моніторингу цукру в крові

"Самсунг" подумує про включення опції виміру цукру в крові в майбутню серію Galaxy Watch 7. Відповідні чутки стали надбанням громадськості після зустрічі старшого віце-президента...

Офіційно сертифіковано бюджетний смартфон POCO M6 4G

Численні сертифікації підтверджують, що в найближчому майбутньому Xiaomi Group випустить POCO M6 у варіанті 4G для глобального ринку. Подробиці Згадки про підготовку цієї моделі містяться в...

Декілька смартфонів Xiaomi залишилися без підтримки виробника та можливості отримання HyperOS

Компанія "Сяомі" знову зіткнулася з негативними відгуками у зв'язку з оновленням фірмового порталу прозорості End-of-Life. Кілька моделей її смартфонів відтепер позбавлені офіційної підтримки і...