ГоловнаБанкінгНБУ обмежив українцям операції з криптовалютами

НБУ обмежив українцям операції з криптовалютами

НБУ посилив обмеження на транскордонні угоди фізосіб з метою запобігання відтоку непродуктивного капіталу за кордон, відзначається на сайті регулятора.

Подробиці

Нововведення, серед іншого, торкнулися quasi cash – групи транзакцій, до яких відносяться покупки віртуальних активів, поповнення е-гаманців, forex-і брокерських рахунків. Суть посилення – заборона на оплату таких операцій в інвалюті з гривневих карток (тобто з автоматичною конвертацією гривень у євро/долари). Це означає, що умовний громадянин В. не зможе витратити гривні, що перебувають на його банківській карті, на покупку інвалюти в PayPal та інших платіжних системах.

Таким чином, у любителів операцій quasi cash залишилася єдина можливість вчинення перелічених вище угод, а саме здійснювати оплату виключно власною інвалютою з особистих карток та рахунків на суму до 100 000/міс. у еквіваленті. Така сама межа встановлена ​​на міжнародні Р2Р-переклади.

Мета запровадження чергового обмеження, за запевненнями НБУ, полягає у запобіганні «додатковому тиску на валютний ринок». Але є один виняток:

НБУ обмежив українцям операції quasi cash

За допомогою quasi cash українці могли «заганяти» на е-гаманці на кшталт PayPal інвалюту за вигідним курсом (трохи вище за офіційний, але набагато нижчий від фактичного ринкового). Це, крім чинної заборони онлайн-придбання євро/доларів, унеможливлює доступ населення до інвалюти. Єдиний виняток – дозволена з 14 квітня покупка готівки у банківських відділеннях із низкою суворих умов.

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Актуально:

POCO F6 тепер готовий до глобальної прем’єри: характеристики екрану, батареї та процесора

POCO F6 готовий до офіційного запуску після отримання останньої сертифікації, що підтверджує характеристики пристрою. Подробиці Нова модель пройшла сертифікаційні формальності у тайського регулятора NBTC під символьним...

Секретна функція HyperOS, яка мотивує довше тримати смартфони Xiaomi у заблокованому стані

HyperOS - остання версія операційної системи авторства "Сяомі" - пропонує користувачам низку значних поліпшень, включно з кількома новими інструментами для підвищення продуктивності та плавності...

Як активувати в смартфонах Xiaomi приховану функцію для покращення звуку в навушниках

Смартфони екосистеми "Сяомі" мають вбудований еквалайзер, який дає змогу покращувати якість звучання в навушниках. Цей інструмент дозволяє налаштовувати звук відповідно до своїх уподобань і...