ГоловнаТехноЕлектронні документи із «Дії» можна пред'являти на блокпостах

Електронні документи із «Дії» можна пред’являти на блокпостах

Електронний закордонний паспорт та ID-карту з програми «Дія» можна пред’являти для посвідчення особи військовим та співробітникам Нацполіції, які чергують на блокпостах. За юридичною силою вони не поступаються фізичним аналогам. Крім цього, електронний закордонний паспорт можна пред’являти при в’їзді до Молдови та Польщі.

Подробиці

Видачею закордонних паспортів та ID-карток в Україні займаються ЦПАУ. На даний момент скористатися послугами центрів можна у Вінницькій, Чернівецькій, Волинській, Кіровоградській, Львівській, Хмельницькій, Рівненській, Івано-Франківській, Тернопільській, Закарпатській та Кіровоградській областях. З більш детальною інформацією про роботу ЦПАУ можна ознайомитись тут.

Крім ЦПАУ, отримати паспорт можна в підрозділах ДМСУ. З інформацією про працюючі підрозділи міграційної служби можна ознайомитися за цим посилання.

Після початку військових дій Мінцифри запустило в додатку «Дія» новий цифровий документ. Йдеться про «єДокумент», в якому містяться дані з картки платника податків та паспорта. Його можна пред’являти для посвідчення особи бійцям тероборони та співробітникам Нацполу. Необхідність запуску тимчасового цифрового документа в міністерстві пояснили закриттям на час війни державних реєстрів, з яких програма «підтягує» дані. Це було зроблено з метою забезпечення їхньої безпеки та захисту персональних даних українців.

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Схожі новини:

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Популярно