ГоловнаТехноМінцифри анонсувало будівництво наземної станції Starlink

Мінцифри анонсувало будівництво наземної станції Starlink

Після завершення бойових дій в Україні зведуть наземну станцію Starlink. Реалізацією проекту займуться засновник SpaceX І. Маск та Мінцифри. Інформація про це оприлюднила прес-служба міністерства.

Подробиці

Поява на території нашої країни наземної станції призведе до покращення якості супутникового інтернету. У ході експлуатації поставленого SpaceX обладнання з’ясувалося, що якість інтернету у західній частині країни краща, ніж у східній. Для виправлення дисбалансу в Україні необхідно звести наземну станцію. Найближчі до нашої країни наземні станції розташовані в таких державах, як Туреччина, Литва та Польща.

Раніше на прохання української сторони інженери SpaceX змінили програмне забезпечення Starlink з метою її адаптації для використання державними службовцями та військовими. Після оновлення прошивки обладнання почало споживати менше енергії. Термінали Starlink можна підключати до автомобільних прикурювачів.

Вартість комплекту обладнання Starlink Kit складає 499 USD. Він включає базову станцію, антену, блок живлення, Wi-Fi-роутер і з’єднувальні дроти. Для налаштування захищеної домашньої мережі використовується фірмовий мобільний додаток. Розмір абонентської плати за користування інтернетом встановлено на рівні 99 USD.

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Схожі новини:

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Популярно