ГоловнаТехноGoogle для всіх Android-смартфонів використовує додаток, який стежить за користувачами

Google для всіх Android-смартфонів використовує додаток, який стежить за користувачами

«Гугл» почав нишком впарювати обивателям MassNotify. Місія цієї програми – відстеження контактів власників пристроїв, які інфіковані коронавірусом. Користувачі не мають змоги видалити програму звичайним способом, інформує 9to5Google.

Першими забили на сполох власники смартфонів з американського штату Массачусетс. За словами власників нав’язаного їм додатку, на телефони почали надходити повідомлення про можливість зараження КОВІД-19.

Google для всіх Android-смартфонів використовує додаток, яке стежить за користувачами

Незадоволені примусом абоненти вибухнули матюками коментарями в соцмережах і на сайтах для відгуків. Громадяни відзначають, що додаток «не може встановити сам себе». Інші звинувачують Google в нав’язуванні «цифрового концтабору», треті відправляють керівництво компанії туди, де Макар телят перестав пасти, четверті проклинають топ-менеджерів компанії і їх нащадків до четвертного коліна, п’яті задають риторичні питання а-ля «А як же той принцип добровільності, що сповідували в США? », і т.д.

Чоловік, який відписався на YCombinator Hacker News , розповів про «продуктивне» спілкування з підтримкою MassNotify, співробітники якої пояснили, що додаток дійсно встановлено, проте цей факт зовсім не означає, що програма активована. Мовляв, кожен сам може вирішувати, включати додаток чи ні. Для уточнення подробиць чоловікові запропонували відвідати сторінку https://support.google.com/android/answer/10775533.

Google для всіх Android-смартфонів використовує додаток, яке стежить за користувачами.

Шукати MassNotify на андроїд-смартфонах рекомендовано в розділі COVID-19 Exposure. Потрапити в нього можна через настройки і меню Google. Користувачам надано право активувати і відключати опцію на свій розсуд. Для захисту програми від «відправки в сміття» розробники сховали її під ім’ям Exposure Notifications Settings Feature.

Кількість знайдених американцями в PlayStore версій MassNotify – 2 (добровільна, з рейтинговим балом 4,1 і нав’язана «v3», з купою лайливих відгуків і рейтинговим балом 1,1).

Журналісти 9to5Google змогли отримати коментар керівництва Google Corp. Представники інтернет-гіганта визнали факт нав’язування MassNotify власникам андроїд-смартфонів в рамках угоди про співпрацю з Міністерством охорони здоров’я штату Массачусетс, після чого закликали користувачів не панікувати з цього приводу. Громадянам, які не бажають користуватися опцією, рекомендовано «всього лише неактивувати” програму.

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Актуально:

У нових «розумних» годинниках Samsung з’явиться функція моніторингу цукру в крові

"Самсунг" подумує про включення опції виміру цукру в крові в майбутню серію Galaxy Watch 7. Відповідні чутки стали надбанням громадськості після зустрічі старшого віце-президента...

Офіційно сертифіковано бюджетний смартфон POCO M6 4G

Численні сертифікації підтверджують, що в найближчому майбутньому Xiaomi Group випустить POCO M6 у варіанті 4G для глобального ринку. Подробиці Згадки про підготовку цієї моделі містяться в...

Декілька смартфонів Xiaomi залишилися без підтримки виробника та можливості отримання HyperOS

Компанія "Сяомі" знову зіткнулася з негативними відгуками у зв'язку з оновленням фірмового порталу прозорості End-of-Life. Кілька моделей її смартфонів відтепер позбавлені офіційної підтримки і...